De herontdekking van het Openluchttheater Zonheuvel

Door Stichting SBI: Samenwerking, Bezinning en Inspiratie

/opt/local/www/geloofinjeproject.nl/wp-content/uploads/2017/05/Zonheuvel_schets_170428_Inbo_WvO_300ppi.jpg
 • €15.055,50

  van de €15.000,00

 • 27

  Donateurs

 • 0

  Uren te gaan

Betaal gemakkelijk en veilig met iDEAL

All pledges will be collected automatically until 17 juni 2017.

Deel dit project

Help mee om de populariteit voor dit project te vergroten. Kopieer en plak de onderstaande HTML code op je website.

Widget code

<iframe src="https://www.geloofinjeproject.nl/campaigns/herontdekking-openluchttheater-zonheuvel/?widget=1" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="no" /></iframe>

We willen het bijzondere openluchttheater op Landgoed Zonheuvel opnieuw opbouwen en inrichten om zo ruimte te bieden aan samenwerking, bezinning en inspiratie op het landgoed. Dit openluchttheater is in 1936 ontworpen door architect Koen Limperg. Na de oorlog is het in onbruik geraakt en raakte het bedolven onder het bos. Ooit werd het gebouwd door een groep werklozen, begeleid door den Centrale voor Werklozenzorg. Nu wordt het opnieuw uitgegraven met behulp van mensen met een bijstandsuitkering, die worden opgeleid tot veldmedewerker. Een volgende fase is het inrichten van het theater zodat hier deze zomer al bijeenkomsten plaats kunnen vinden. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

Wat is er nodig?

Het zitgedeelte zal worden verstevigd en ingericht, en ook wordt er gezorgd voor een houten podium. Natuurlijk moeten we ook zorgen voor professioneel licht en geluid. We maken bij de inrichting zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen die op het landgoed beschikbaar zijn. De totale kosten bedragen € 30.000, via deze campagne wordt 15.000 euro geworven, de rest wordt via een aantal grote sponsors gerealiseerd. We vinden het belangrijk om dit project te realiseren voor en met de klanten van Zonheuvel, de inwoners van gemeente Heuvelrug en belangstellenden voor openluchttheater. Doe je mee?

Voor wie is het theater?

We stellen het theater open voor educatieve, creatieve, bezinnende en inspirerende bijeenkomsten. Dat kan een bestaande theatervoorstelling zijn als onderdeel van een congres op Zonheuvel (zoals het Christelijk Sociaal Congres), een groep die het theater zelf afhuurt voor een inspirerende bijeenkomst, of een gemeenschap die het theater huurt voor een gezamenlijke bezinning.

Wie zijn wij?

sbi team

De crowdfunders zijn (vlnr) Jaap Jongejan (directeur SBI, SBIFormaat en Landgoed Zonheuvel), Wim Oolbekkink (programmamaker St SBI en Landgoed Zonheuvel), Peter van Doorn (Goedlandt circulair landgoedbeheer) en Rens Tanis (commercieel manager Landgoed Zonheuvel).

Dit natuurlijke openluchttheater sluit mooi aan bij de missie van Stichting SBI: De stichting heeft ten doel het bijdragen aan duurzame arbeidsverhoudingen en duurzaam (maatschappelijk verantwoord) ondernemen, daarbij ruimte biedend aan allen die daarbij een inbreng willen leveren. De stichting vindt haar oorsprong in het christelijk-sociaal gedachtegoed en staat open voor alle levensbeschouwingen.’ We doen dat op Landgoed Zonheuvel vanuit de drie kernbegrippen Samenwerking, Bezinning en Inspiratie.

Doe je ook mee met deze bijzondere actie? De beloningen voor je donatie zijn de moeite waard! Alle donateurs worden sowieso van harte uitgenodigd voor de openingsactiviteit op woensdag 5 juli s’avonds met onder andere de indrukwekkende muzikale voorstelling A Postcard from Aleppo.

Website: www.landgoedzonheuvel.nl / www.stichtingsbi.nl
Facebook: /Zonheuvel

1 reactie

 • Leuke actie, echt iets voor Zonheuvel om zo iets te doen. Ook goed voor de naamsbekendheid. En ook leuk dat Peter van Doorn daar weer bij betrokken is, als oud medewerker.
  Ik zal een donatie doen van €. 25,-, en hoop jullie dan te zien bij de opening op 5 juli a.s.
  Met een hartelijke groet van,

  Albert Falkena

 • Reactie door Albert Falkena op 8 juni 2017 @ 19:20 uur

Reageer op dit project

Reacties zijn gesloten.

 1. Anoniem
  €1.300,00
 2. Anoniem
  €5.000,00
 3. Anoniem
  €75,00
 4. John Schwartz
  €1.000,00
 5. Anoniem
  €1.000,00
 6. Anoniem
  €1.000,00
 7. Anoniem
  €2.000,00
 8. Junte Schwartz
  €75,00
 9. B.T.M. Verlaan
  €100,00
 10. Anoniem
  €25,00
 11. John Schwartz
  €1.000,00
 12. Sisca Stoof
  €35,00
 13. Anoniem
  €25,00
 14. Anoniem
  €500,00
 15. Nicole Pikkemaat
  €25,00
 16. Anoniem
  €135,00
 17. Anoniem
  €135,00
 18. Anoniem
  €25,00
 19. Anoniem
  €125,00
 20. Anoniem
  €125,50
 21. Anoniem
  €150,00
 22. Anoniem
  €750,00
 23. Anoniem
  €350,00
 24. Anoniem
  €25,00
 25. Anoniem
  €25,00
 26. Jan Janssens
  €25,00
 27. Anoniem
  €25,00

Partner(s)

This Project has ended. No more pledges can be made.

 • 8 Donateurs

  Dank je wel! Als dank voor je donatie heten we je van harte welkom bij onze openingsactiviteit op 5 juli.

 • 1 Donateur

  Als dank voor je donatie ontvang je een gratis ticket voor de openingsactiviteit van het theater op 5 juli, speciaal voor donateurs, plus een bon voor een unieke fles Zonheuvelbier (af te halen op Landgoed Zonheuvel)

 • 0 Donateurs

  Als dank voor deze donatie ontvang je een gratis ticket voor de openingsactiviteit van het theater op 5 juli plus een bon voor een vergetengroentepakket (in overleg af te halen op Landgoed Zonheuvel)

 • 2 Donateurs
  Maximaal 30 — 28 over

  Als dank voor je donatie ontvang je natuurlijk een gratis ticket voor de openingsactiviteit van het theater op 5 juli, plus een mooie plak hout van de oude beuk die onlangs sneuvelde vlakbij het theater

 • 5 Donateurs

  Als dank voor deze mooie donatie ontvang je, naast een gratis ticket voor de openingsactiviteit van het theater op 5 juli ook een Kookboek van schrijver Maarten Maartens die op het landgoed woonde

 • 1 Donateur

  Als dank voor je gulle donatie mag je deelnemen aan een rondleiding op het landgoed of stiltewandeling. En natuurlijk heten we je van harte welkom bij de openingsactiviteit op 5 juli.

 • Donateurs

  Sponsor je eigen bankje in het theater! Als dank voor je donatie branden we het logo van je bedrijf (of je naam) in een van de bankjes voor het publiek. Zien we je ook bij de opening op 5 juli?

 • 1 Donateur

  Als dank voor deze genereuze gift mag met twee personen deelnemen aan onze bierproeverij, en ontvang je een uitnodiging voor de opening van het theater op 5 juli.

 • 0 Donateurs

  Als dank voor deze bijzondere donatie willen we je van harte welkom heten bij een van onze moestuinworkshops of kookworkshops. En daarnaast hopen we je te zien bij de openingsactiviteit op 5 juli.

 • 1 Donateur

  Voor jou ligt een gratis ticket klaar voor de openingsactiviteit van het theater op 5 juli, en een uitnodiging om met 2 personen mee te doen aan een outdoorcookingsessie

 • 1 Donateur

  Dank je wel zeg! Je bent van harte welkom op onze openingsactiviteit op 5 juli inclusief overnachting (voor 2 personen) in het hotel op Landgoed Zonheuvel

 • 5 Donateurs

  Geweldig! Je ontvangt als dank voor deze donatie een ticket voor 2 personen voor een bijzondere outdoorworkshop op het landgoed en natuurlijk ben je hartelijk welkom bij onze openingsactiviteit op 5 juli

 • 0 Donateurs

  Super! Als dank voor deze mooie donatie heten we je welkom als vriend van het theater voor de komende 5 jaar en word je daarbij uitgenodigd voor alle bijzondere bijeenkomsten voor 2 personen en krijg je standaard 25% korting op de huur van het theater. Natuurlijk ben je van harte welkom bij onze openingsvoorstelling op 5 juli

 • 2 Donateurs

  Reuze bedankt voor je donatie van 2000 euro of meer! Voor dit bedrag word je vriend van het theater (zie de beloning hierboven) en stellen we het theater 5 jaar lang aan jou beschikbaar. Je hebt daarbij elk jaar recht op gratis huur van het theater voor 2 dagdelen inclusief koffie en thee, met max. 70 personen. We zien je graag bij onze openingsactiviteit op 5 juli