Rayhaan Islamitische uitvaartzorg

Door Rayhaan Uitvaart

/opt/local/www/geloofinjeproject.nl/wp-content/uploads/2017/05/rayhaan.png
 • €1.300,00

  van de €25.000,00

 • 2

  Donateurs

 • 0

  Uren te gaan

Betaal gemakkelijk en veilig met iDEAL

All pledges will be collected automatically until 21 augustus 2017.

Deel dit project

Help mee om de populariteit voor dit project te vergroten. Kopieer en plak de onderstaande HTML code op je website.

Widget code

<iframe src="https://www.geloofinjeproject.nl/campaigns/rayhaan-islamitische-uitvaartzorg/?widget=1" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="no" /></iframe>
Wie zijn wij?
Rayhaan is een startende islamitische uitvaartzorg. Ons team bestaat uit vier vrouwen die allemaal werkzaam zijn op het gebied van Welzijn, Zorg en Sociaal Maatschappelijk werk. We hebben veel ervaring en kennis in deze branche, en beschikken over een groot netwerk.

Ons team gelooft dat de uitvaart van moslims in Nederland veel beter kan. Uit onderzoek is gebleken dat er nu nog vaak minder respectvol wordt omgegaan met overleden moslims en ook met de nabestaanden. Ook op ons werk zijn wij erachter gekomen dat overleden moslims vaak niet de behandeling krijgen die overeenkomt met onze voorschriften. Hierdoor zijn er veel klachten in omloop over de uitvaartzorg in Amsterdam, die niet goed aansluit bij onze moslim-waarden. Dit heeft ons geïnspireerd om samen de handen bijeen te slaan, om uitvaarten te gaan verzorgen zoals een moslim dat verdient. Wij willen een verschil maken en laten zien hoe het ECHT moet. Om onze plannen en doelen te realiseren hebben wij uw steun daarom heel hard nodig.

Betekenis naam Rayhaan: In de Koran staat beschreven dat de planten in het Paradijs een zoete geur hebben. Deze planten worden aangeduid als Rayhaan. Tegenwoordig wordt de term Rayhaan in Islamitische landen gebruikt voor de planten die men op het graf legt.

Voor wie?
Er zijn in Nederland ongeveer 1 miljoen moslims, waarvan de meerderheid in het land van herkomst begraven wil worden. Volgens de Islam moet een moslim binnen 24-uur begraven zijn. Dit betekent dat er korte lijntjes moeten lopen tussen de uitvaartverzorger en andere instanties zoals verzekeringsbanken en vliegtuigmaatschappijen. Uiteraard verzorgen wij ook de uitvaart voor wie in Nederland begraven wil worden. Voor patiënten die terminaal ziek zijn bieden wij speciale begeleiding tot aan het overlijden en daarna. Voor zowel de patiënt als de nabestaanden. Wij hebben namelijk gemerkt dat zij dit heel fijn vinden en dat ze met een gerust gevoel afscheid kunnen nemen.
Onze visie?
Wij vinden het belangrijk dat er delicaat wordt omgegaan met de overledene. Daarom garanderen wij een nette verzorging, vanaf het overlijden tot aan het graf. Wij willen dat doen voor Islamitische inwoners van Amsterdam en omstreken en in de toekomst voor heel Nederland. Ook willen wij mensen, die niet zelf beschikken over middelen om een uitvaart te betalen of die niet over de vereiste papieren beschikken, helpen een waardige begrafenis te verzorgen.

Wat hebben we nodig?

Om onze plannen te realiseren hebben wij een startkapitaal nodig. Voor het aanschaffen van een koeling, die nodig is om de overledene in te bewaren. Ook een lijkwagen, om de overledene te transporteren naar de begraafplaats of vliegveld. Veel kunnen wij zelf, maar in sommige gevallen dienen wij ook extra personeel in te huren. Zoals een chauffeur of een mannelijk lijkenwasser (aangezien wij allevier vrouwen zijn en wij geen mannelijke overledene kunnen bewassen i.v.m. de voorschriften).

Omdat wij dit op de Islamitische wijze willen bereiken, kunnen wij geen lening aanvragen bij de bank i.v.m rente. Rente is namelijk niet halal (rein). Dit is voor ons dan een unieke mogelijkheid om aan geld te kunnen komen zonder rente en om het allemaal te laten verlopen volgens de islamitische richtlijnen. Daarom hopen wij van harte dat u een bijdrage wilt leveren, zodat wij een verschil kunnen maken in de Islamitische uitvaart. Wij hopen daarom op uw steun.

Alvast super bedankt.

Met hartelijke groeten,

Team Rayhaan

Hayat Addab
Mirjam Menebhi
Fouzia Ghoudan
Fatiha Halet

085 – 065 34 99
info@rayhaanuitvaart.nl
www.rayhaanuitvaart.nl
www.facebook.com/rayhaanuitvaart/

Er zijn geen reacties

Reageer op dit project

Reacties zijn gesloten.

 1. Anoniem
  €950,00
 2. Anoniem
  €350,00

Partner(s)

This Project has ended. No more pledges can be made.

 • 1 Donateur

  Als dank voor uw donatie ontvangt u een persoonlijke bedankje per post.

 • 0 Donateurs

  Als dank voor uw donatie ontvangt u een persoonlijk bedankje per post. Plus vermelding op onze website en social media

 • 0 Donateurs

  Als dank voor uw donatie bieden we u een gratis workshop Islamitische dodenwassing. Hier leert u alle rituelen bij een Islamitische uitvaart. Plus vermelding op onze website en social media

 • 1 Donateur

  Als dank voor uw donatie bieden we u een gratis workshop (voor 2 personen) Islamitische dodenwassing. Hier leert u alle rituelen bij een Islamitische uitvaart. Plus vermelding op onze website en social media

 • 0 Donateurs

  Als dank voor uw donatie bieden wij u een verzorgd diner met ons team. Een gratis workshop (voor 2 personen) Islamitische dodenwassing. Hier leert u alle rituelen bij een Islamitische uitvaart. Plus vermelding op onze website en social media