Steun Open ArmZ House om kwetsbare jongeren te helpen

Door St. Open ArmZ

Logo Open ArmZ..
 • €2.625,00

  van de €20.000,00

 • 7

  Donateurs

 • 0

  Uren te gaan

Betaal gemakkelijk en veilig met iDEAL

All pledges will be collected automatically until 1 augustus 2017.

Deel dit project

Help mee om de populariteit voor dit project te vergroten. Kopieer en plak de onderstaande HTML code op je website.

Widget code

<iframe src="https://www.geloofinjeproject.nl/campaigns/steun-open-armz-house-om-kwetsbare-jongeren-helpen/?widget=1" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="no" /></iframe>

Open ArmZ stelt zich ten doel maatschappelijke, sociale en geestelijke herstelbegeleiding van kwetsbare jongeren, gericht op deelname aan het maatschappelijk en gezinsleven, ieder naar eigen vermogen. Herstel van het gezinssysteem vormt een integraal onderdeel van deze benadering. Open ArmZ brengt dit in de praktijk door kwetsbare jongeren op een vernieuwende wijze, gedoseerd en vanuit een individuele benadering, hulp te bieden, binnen een beschermd 24 uurs opvanghuis. De jongeren worden tot grotere zelfredzaamheid begeleid en ondersteund. Vanuit deze veilige en herkenbare ontwikkelingsplek kunnen de jongeren zich verder ontplooien en gefaseerd toewerken naar een plek in een (pleeg)gezin en/of de samenleving.

Om de residentiële opvang te realiseren hebben wij uw hulp nodig. Hoe sneller wij de opstartkosten van 20.000 euro kunnen realiseren, des te eerder kunnen wij van start. Doet u mee?

Achtergrondinformatie

Herstel is een diep, ingrijpend, persoonlijk en uniek proces van verandering van houding, waarden en normen, gevoelens, doelen en vaardigheden, waardoor de jongere meer grip krijgt op zijn leven. Herstellen is een persoonlijk proces van opkrabbelen, nieuwe zingeving en persoonlijke  groei waardoor de jongere zijn gezonde kanten gaat gebruiken en deze als uitgangspunt neemt. Hiermee staan de problemen minder op de voorgrond en komt er ruimte voor het benutten van nieuwe mogelijkheden.

Open ArmZ biedt toekomstperspectief en een maatschappelijke basis waaruit een groep jongeren kan participeren en leren om vervolgens met de verworven inzichten en vaardigheden in het gezin en/of de samenleving aan de slag te gaan.

Het streven is na een opvangperiode van 1,5 tot 2 jaar, de jongere in zijn eigen gezin terug te plaatsen en de verantwoording bij zijn ouders, opvoeders of pleegouders neer te leggen waar het oorspronkelijk behoort te zijn. In geval dit niet mogelijk blijkt, zal de begeleiding, afhankelijk van de leeftijd, specifiek gericht zijn op zelfstandig wonen en deelname aan het arbeidsproces.

Stichting Open ArmZ heeft een integraal aanbod ontwikkeld dat aansluit op de behoeften van deze specifieke doelgroep en gericht is op vorming en educatie van deze jongeren. De begeleiding binnen het opvanghuis neemt hierbij een centrale plaats in en heeft als doel om het opvoedings- en ontwikkelproces van de jongeren optimaal te faciliteren en een belangrijke inhoudelijke bijdrage hieraan te leveren. Vaardigheden en een open houding naar de toekomst worden ontwikkeld, waarna enthousiasme ontstaat voor nieuwe uitdagingen en perspectieven. Het accent ligt op het ontplooien en realiseren van toekomstperspectieven.

De jongeren maken in het traject een ontwikkeling door richting zelfstandigheid die opgeknipt is in drie fasen. Per fase is de begeleiding gericht op het ontwikkelen van andere, steeds verder verdiepende vaardigheden die verschillend kunnen zijn per jongere.

Op dit moment is er zware nood voor deze groep kwetsbare jongeren. Open ArmZ House gaat het verschil maken! Wij hebben uw steun hard nodig om het opvanghuis zo snel mogelijk te realiseren. Voor een compleet beeld van het aanbod van Open ArmZ, kunt u een kijkje nemen op onze website www.openarmz.nl.

Er zijn geen reacties

Reageer op dit project

Reacties zijn gesloten.

 1. Haella Stichting
  €1.000,00
 2. Maduro
  €100,00
 3. Anoniem
  €25,00
 4. Anoniem
  €950,00
 5. Orma Els
  €350,00
 6. Anoniem
  €100,00
 7. Anoniem
  €100,00

Partner(s)

This Project has ended. No more pledges can be made.

 • 3 Donateurs

  U ontvangt van ons een bedankkaart voor uw donatie tussen de 25 en 49 euro. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar voor uw steun.

 • 1 Donateur

  U ontvangt van ons een bedankkaart en per kwartaal onze nieuwsbrief voor uw donatie tussen 50 en 249 euro. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar voor uw steun

 • 2 Donateurs

  U ontvangt van ons een bedankkaart, de kwartaal nieuwsbrief u wordt op de hoogte gehouden van onze innovatieve ideeën en ontwikkelingen; daarnaast kunt u deelnemen aan een van onze trainingen en workshops als dank voor uw donatie tussen 250 en 999 euro. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar voor uw steun.

 • 1 Donateur

  Voor uw donatie van 1000 euro of meer ontvangt u van ons een bedankkaartje, kwartaal nieuwsbrief u wordt op de hoogte gehouden van onze innovatieve ideeën en ontwikkelingen en u kan deelnemen aan onze trainingen en workshops (2 pers.). Ook krijgt u een diner speciaal verzorgd door de jongeren onder begeleiding van een chef kok. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar voor uw steun.